Fysiotherapie op basis van haptonomie

Fysiotherapie op basis van haptonomie is van toepassing bij onderstaande klachten:

* ik zit niet lekker in mijn vel

* ik voel mij overbelast

* altijd die zere gespannen nek

* pijnlijke gespannen spieren in de schouders of rug

* onrust van binnen

* moe en futloos

De neiging om het denken/het hoofd voorrang te geven in de keuzes die gemaakt worden kan sterk aanwezig zijn. Dit terwijl ons gevoel vaak aangeeft wat wel en niet passend is.

De fysiotherapeutische begeleiding op basis van haptonomie leert om weer bewust te worden van het lichaam en gevoelens en daar, waar mogelijk, naar te luisteren.

Gaandeweg kan er een bewustwordingsproces op gang komen en het verband tussen bepaalde gevoelens en het ontstaan van klachten duidelijk worden. Door dit te gaan (h)erkennen kunnen er betere keuzes gemaakt worden.

De haptonomische basis van waaruit gewerkt wordt vindt plaats in een bevestigende en ruimte gevende sfeer. De therapeut draagt zorg voor een betrouwbaar en transparant contact met de client. De therapeut stemt de behandeling zorgvuldig af op de client en diens hulpvraag. De behandeling is grotendeels lichaamsgericht.

In de praktijk biedt Annet Albering fysiotherapie op basis van haptonomie bij (jong) volwassenen. Zij heeft de haptonomische opleiding gevolgd bij het WIH.

– In beweging komen door stil te staan bij jezelf –