Nienke Heijink

Binnen mijn werkzaamheden als gespecialiseerd psychosomatisch fysiotherapeut is de fysiotherapie een mooie basis voor mij. Naast hoe mensen bewegen ben ik me steeds meer gaan richten op wat mensen beweegt.

Betrokkenheid en afstemmen op een persoonlijke hulpvraag vind ik waardevol. Ik stem graag af op een persoon en de persoonlijke beweegredenen, juist als deze beweging vastgelopen is, zowel lichamelijk als gevoelsmatig.

Het accent van de therapie is afhankelijk van de hulpvraag Dit kan vanuit een klacht, of meer een vraag zijn, zoals de behoefte aan meer rust en balans. Dit kan lichamelijk, of gevoelsmatig van aard zijn, of juist allebei.

Ervaring, diverse opleidingen en cursussen -inclusief de opleiding aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen- hebben mij hierin mooie ontwikkelingen gegeven, welke ik vormgeef binnen mijn therapie en begeleiding (psychosomatische fysiotherapie en psychosociale begeleiding).

Persoonlijk…ben ik persoonlijk geïnteresseerd, gevoelsmatig en betrokken. Ik ben open en creatief van geest en kan een persoon en een klacht op meerder wijzen beschouwen en de ruimte geven, zodat de essentie van een probleem belicht kan worden.

Ik laat mij graag inspireren door al wat (iemand) beweegt, dit komt zowel binnen als buiten mijn beroep tot uiting. Hierbij hou ik van enige nuchterheid; luchtige diepgang is mij op het lijf geschreven.

– In beweging komen door stil te staan bij jezelf –