Psychosomatiek


Psychosomatische fysiotherapie

…………………………………………………………………………

Psychosomatische fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. In de Praktijk zijn Nienke Heijink en Annet Albering werkzaam als psychosomatische fysiotherapeuten. Ze zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met stress, en klachten als (chronische) pijn en vermoeidheid, of lichamelijke klachten waarbij niet altijd een lichamelijke oorzaak gevonden kan worden. Psychische en sociale factoren kunnen hierbij in meer of mindere mate een rol spelen.

De psychosomatisch fysiotherapeut kijkt dus naar een ruimer geheel dan slechts een lichamelijke klacht, waarbij deze wel serieus genomen wordt en onderzocht. We zeggen dus niet: ‘Het zit tussen de oren’. We zien een mens als geheel van gedachten, gevoelens en gedrag en de (dis)balans hiertussen. Het lichaam is het aangrijpingspunt binnen de therapie.

De psychosomatische fysiotherapeut begeleidt in het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning. Afhankelijk van de hulpvraag. Voor meer informatie, klik hier.

Bekijk voor meer informatie over chronische pijn het filmpje.